zaterdag 31 mei 2008

Roncesvalles

Ons eerste bericht uit Spanje. Vanochtend met veel regenvertrokken uit Hunto. Opvallend dat er al zoveel mensen opweg waren. Een groot aantal net vertrokken voor hun eerste dag. Dat was te zien aan hun smetteloze schoenen en kleren. De overtocht was voor ons geen probleem: Rond 12.oo klaarde het wat op en konden we genieten van het uitzicht. We liepen boven de wolken in het dal van St. Jean. Rond 13.00 bereikten we de Spaanse grens en een half uur later de top van de pas. Om 14.30 waren we in Roncesvalles. Een groot kloostercomplex midden in de bossen. De pelgrimsherberg wordt beheerd door Nederlandse hospitaleros (ook een man uit Tilburg). We kwamen in een zaal met 100 stapelbedden. Zochten een bed en plaatsten ons in de rij voor de douche. Daarna een bonnetje kopen om een maaltijd in het restaurant te kunnen krijgen. Iets gedronken in de bar en om 18.00 uur naar de pelgrimsmis in de prachtige kerk van het klooster. Jammer dat het blijft regenen.

Vanavond dus onze eerste spaanse nacht. Gelukkig staan/liggen we er niet alleen voor. We hebben de oordopjes al klaargelegd

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve juffrouw Hanneke,
Wat fijn dat jullie nou in Spanje zijn, moeten jullie nog ver lopen ?Hier is het vandaag jaarmarkt dat is wel leuk en over 6 nachtjes slapen ga ik op scoutingkamp. Daar heb ik wel heel veel zin in.Lieve juffrouw Hanneke en Hans, dit was het weer. Heel veel knuffels van Babet Bastiaansen

Anoniem zei

Hoi Hanneke en Hans,

hartstikke goed, dat jullie Spanje nog in mei al binnen getrokken zijn. Hoop voor jullie dat het niet al te lang blijft regenen.
Groetjes, Margo

Anoniem zei

Blijkbaar is pelgrimeren ook een soort van industrie geworden. Ik ben heel benieuwd hoe dit laatste traject jullie gaat bevallen na de rust en het warme welkom in Frankrijk.

Houd moed!

Hannie

Anoniem zei

Hoi Hans en Hanneke
Vandaag met Lilian op de landkaart (die op school in de hal hangt)aangegeven waar jullie zijn. Dan realiseer je je pas hoe ver jullie al zijn. Geweldig!!!!!!!!!!!
Lieve groetjes Lianne