maandag 12 mei 2008

Thiviers

Na een mooie wandeldag in de Perigord lopen we het stadje binnen in de verwachting een cola en een pilsje te kunnen drinken. We hebben het verdiend , vinden wij. Maar op deze 2e Pinksterdag is alles gesloten. Het internetcafe is wel open, maar heeft geen drank. Dit geeft ons wel de mogelijkheid om nog kort wat te berichten over de afgelopen dagen.

Op de ochtend van onze rustdag in Limoges zijn we eerst uit het hotel verhuisd naar de pelgrimsopvang van de zrs. Franscicanessen vlak naast de kathedraal. Lieve zusters en een prachtige opvang midden in het centrum. Die avond woonden wij er de eucharistieviering bij met de bisschop van Limoges in de kleine huiskapel van het klooster. De bisschop gaf ons de pelgrimszegen.

We zaten er netjes gekapt bij, want die middag waren we alle drie naar de kapper geweest. Lekker kort en fris.

Ook vanacht sliepen we bij religieuzen. Een oud klooster vol met heilige beelden van bekende en onbekende heiligen in allerlei formaten. We hebben maar één stokoude zuster gezien en die kon niet met ons praten omdat haar hoorapparaat kapot was. Het bleef nogal schimmig in wat voor soort klooster we zaten. We waren samen met André ( 76 jaar uit Gent) en Joachim (54 uit Duitsland). André loopt al voor de tiende keer en zat dus vol verhalen over wat ons nog te wachten staat.



9 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Hans en Hanneke,
zo om de paar dagen lees ik jullie blog, met enige heimwee. Vooreerst een proficiat aan Hans. Het gaat zo te lezen voortreffelijk met jullie. Jullie lopen nu met een goede Pinkstergeest en voor je het weet kun je het wierookvat al ruiken!!!
Nog een paar mooie etappes in alle rust in Frankrijk. Eenmaal op de Spaanse camino wordt het vrees ik veel drukker maar de avonden in de refugio's!!!!!, ach ik zou zo weer willen gaan.

groetjes en goede moed
Connie

Anoniem zei

hallo pelgrims
jullie hebben dus Retjons (nog 1000 km.) achter jullie liggen.Les Landes met de eindeloze dennen en daarne ST.Jean Pied de Port.Dan hebben jullie dat grote Frankrijk gehad en dan lekker genieten in Spanje. Heel veel groetjes MAYA

Anoniem zei

Hoi Hans en Hanneke
Hans nog gefeliciteerd met je verjaardag. Wij zijn aan het laatste stukje van het schooljaar begonnen. Als je iemand ontmoet die voor de tiende keer loopt, dan moet dat een schat aan informatie opleveren. Toch zal het iedere keer anders zijn. Loop ze en geniet!!
Lieve groetjes Ad en Lianne

Anoniem zei

wat gezellig dat er af en toe ook mensen van het thuisfront
langs komen,dan lijkt het niet dat je al zo lang van huis bent,al zullen de kinderen hier misschien wel anders over denken.het is toch wat met die blaren,gelukkig heb je maar twee voeten,dat beperkt de mogelijkheden nog enigzins.hopelijk gaat het beter worden nu het zonnetje af en toe schijnt.groetjes bep en berry

Anoniem zei

Hoi Hanneke en Hans,
mooie ervaringen hebben jullie. Nog proficiat met Hans zijn verjaardag. Nog last van de blaren?
Op Kreta was het goed wandelweer, maar niet zo warm als in Nederland.
Succes weer en tot jullie volgende verhaal,
Margo

Anoniem zei

Hoi Meneer van Zon,

Hoe gaat het allemaal? Klinkt allemaal best indrukwekkend, die verhalen ^^. Ik hoop dat u een goede tijd heeft, ik zou het raar vinden als u dat niet had haha.

Groetjes,

Bonita

Anoniem zei

hoop dat dit berichtje luktwant het valt niet mee om jullie iets te sturen. Vorige keer lukte het tenminste niet. Denk nog steeds aan onze ontmoeting was kei gezellig en ha fijn het gaat ze goed ondanks dat het niet zo maar even wandelen is. Jan Peter vond het fijn om met jullie ook een stuk te wandelen (die 30 meter). Het heeft hem goed gedaan. Gr. elly

Anoniem zei

Hoi ome hans en tante hanneke

Het is best al een lange tijd dat jullie weg zijn, heel raar. Leuk dat jullie steeds dezelfde mensen tegenkomen die ook die tocht maken. Dan heb je nog gezelschap bij zo'n lange reis. Bram en ik zijn ook weer terug van een weekje wandelen in de bergen. Was ook heel mooi en weer leuk.

Groetjes Evi

Anoniem zei

Hallo Hanneke en Hans,

Vandaag is de landkaart op school weer bijgewerkt. Ja Hanneke, je hebt nog steeds een centraal plaatsje in de aula. Fijn dat het zo goed met jullie gaat! Blijven genieten! Irene