donderdag 3 juli 2014

Zubiri   1881 km

We lagen vanacht met veel verschillende nationaliteiten op de slaapzaal: Amerikanen, een Pool, enkele Spanjaarden, een Duitser en een Koreaan. Zij spaken wel allemaal de internationale taal van het snurken.
 Wij hadden afgesproken om om 7 uur op te staan, maar onze buren in de stapelbedden dachten daar anders over. Om half zes was iedereen al bezig met pakken voor hun eerste dag op de camino.



Dus begonnen wij voor onze doen ook vroeg aan de oversteek van de Pyreneeën. In een mooi dal fietsten we eerst naar de Spaanse grens en daar begon een geleidelijke klim van 16 km. Hanneke heeft soms wel gevloekt, maar over het algemeen liep het gesmeerd. Na de top en een kort bezoek aan Roncesvalles begonnen we aan  een flinke afdaling.  We hadden vandaag geluk met het weer. Het was, zoals gebruikelijk in de westelijke Pyreneeën, bewolkt. Maar het onweer brak pas los toen we hier in de 'albergue' waren.
We moeten natuurlijk wel even wennen nu we opgenomen worden in de stroom van pelgrims uit alle werelddelen. In de herberg is het druk. We mochten kiezen of we morgen met de groep van half zeven of van zeven uur willen ontbijten. Wij kozen natuurlijk voor het laatste. Maar we genieten ook van al die verschillende mensen om ons heen. Er heerst een sfeer van verwachting en optimisme.


1 opmerking:

Annelies zei

Hoi kanjers,

wat een plezier om jullie verhalen te lezen. Be- en verwondering stralen ervan af. Heerlijk dat jullie je ervaringen op deze manier met ons willen delen.
Blijf genieten en bedankt voor de brandende kaarsjes! Hier gaat er zondag ook weer een voor jullie branden.

groet van Annelies en Wim