vrijdag 27 juni 2014

Lectoure  1550 km.

We hebben net in de tuin gegeten onder de vijgenboom met uitzicht op het dal van de Gers. Er is een grote keuken in de gite waar we vannacht slapen. We hebben dus zelf wat gekookt. Echt een fijne afwisseling na zoveel dagen uit eten.




Niet alleen verandert met het landschap de kleur van de koeien, maar ook de grootte van de eiken. Bij de Dordogne reden we door bossen van steeneik. En mijn favoriete muurtjes van losse stenen met vetplantjes en mos. Het was voortdurend dalen en klimmen. Zeker bij de kloof van het bedevaartsoord Rocamadour.  De pelgrimstrap deden we niet op onze knieën. Maar veel touristen namen niet eens de moeite om te klimmen en liepen op en neer in de straat met winkeltjes. Bij de Zwarte Madonna staken we een kaarsje aan. Kaarsjes aansteken  doen we bijna dagelijks. Met de gedachten aan mensen die we achter lieten, thuis en onderweg.
Na een dag fietsen, zoeken naar een slaapplaats, douchen en wassen, genieten we vaak van het half uur rust en stilte bij het bezoeken van de kerk.




De Lot was de volgende grote rivier die we overstaken. In Cahors reden we over de beroemde Pont Valentre (met streepje op de e)



.
Na de Lot kwamen we in het brede stroomgebied van Tarn en Garonne. We fietsen zelfs een dag op vlakke wegen door deze vruchtbare streek met fruitteelt en de eerste velden met zonnebloemen die op het punt staan om in bloei te komen.



In Moissac kwamen we op de pelgrimsroute die over de Gr 65 van Le Puy en Velay naar St. Jean loopt. Misschien wel de populairste wandelroute van Frankrijk. Dat was te merken : overal mensen met rugzakken en een groot aanbod aan opvang. Wij kozen voor Ancien  Carmel, een oud klooster met een mooie binnentuin. We bezochten de beroemde abdij St. Pierre, ook met een magnifieke kloostertuin en de abdijkerk met de timpaan.




Met nog steeds prachtig weer naderen we de Pyreneeën. We hopen in de loop van volgende week in St. Jean Pied de Port aan te komen.o

3 opmerkingen:

Lilian zei

Ha Hanneke en Hans,
In mijn gedachten fiets ik met jullie mee door dit prachtige stuk van Frankrijk waar wij ook al verschillende keren zijn geweest. Hanneke, alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet van de dag en van jullie verdere reis. "Hou je veilig!!!" Groetjes, Lilian

Unknown zei

Hanneke, van harte gefeliciteerd met jou vrrjaardag. Het zal wel een bijzondere dag worden, zo onderweg. Ik ens je een hele fijne dag. Liefs, Cora.

Anoniem zei

Hoi Hanneke en Hans,

Ik had gisteren een reactie geplaatst, maar niet gelukt. (Ligt vast aan mij) Nog een poging........
Ik volg jullie steeds via dit bloq. Wat een mooie reis weer!
Geniet van alles wat op je pad komt.
Liefs
Lianne