dinsdag 3 juni 2014

Hoegaarden-Meldert   126 km


De tweede stempel in ons pelgrims paspoort kregen we in de Norbertijner abdij van Tongerlo. De paters kennen natuurlijk Dennis Hendrickx, pastor in Tilburg - noord en abt van de abdij in Heeswijk Dinter. Vandaag is hier ook de verkiezing van een nieuwe abt.

Steeds herkennen we de weg die we in de koude dagen van eind maart 2008 liepen. Daardoor krijgen we ook steeds meer bewondering voor onszelf. Nu fietsen we in een dag naar  Westerlo, een afstand waar we drie dagen op liepen.

Vandaag via de abdij van Averbode naar het bedevaartsoord Scherpenheuvel. Door de eerste heuvels van het Hageland naar een B&B in de schuur van een oude boerenhoeve. We kunnen hier zelf koken. Samen met 3 Portugese bouwvakkers zitten we nu in de keuken aan de thee.

Ook hier in midden België, bijna op de taalgrens, is Riel niet ver weg. Vanmiddag stopte in een klein dorp een Nederlandse auto om ons de weg te vragen. Hanneke zag op het nummerbord: garage van Riel. Het bleek Jan van Riel te zijn uit Riel. Hij had nog net niet bij Hanneke in de kleuterklas gezeten.

Morgen via de Ravel 2, fietspad over een oude spoorlijn, naar Namen en dan langs de Maasoever richting Dinant.



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ontzettend veel fietsplezier! Ik blijf jullie volgen, hannie

Annelies zei

Hallo stoere fietsers! ik heb eindelijk een manier gevonden jullie te kunnen laten weten dat we het blog met belangstelling volgen. Geniet van alle herkenning, maar zeker ook van alle nieuws.
Groet van Annelies (en Wim natuurlijk)