dinsdag 17 juni 2014

Le Chatelet. 1010. Km

In de Chamberes d'hote Domaine Malthoff sliepen we bij een echte wijnboer uit de Bourgogne. We mochten in de keuken ons eigen avondmaal klaarmaken, maar wel op voorwaarde dat we er geen wijn uit de supermarkt bij zouden drinken.
De volgende dag eerst langs het Cantal du Nivernais en daarna de klim naar Vezelay. Dit stadje op de 'colline eternelle' heeft een bijzondere uitstraling. Moeilijk onder woorden te brengen, maar  zoiets als: 'Hier gebeurt iets wat echt van betekenis is.'
We bezochten de vespers in de prachtige basiliek Marie Magdalena en genoten van gezang en stilte.
Op de slaapzaal van Centre Sainte Madeleine ontmoetten we enkele Nederlandse en Duitse wandelpelgrims. Steeds direkt hartelijke contacten. Fietspelgrims hebben we nog niet ontmoet.






Via de westgrens van het Parc du Morvan trokken we naar Nevers . Daar staken we de Loire over en enkele kilometers verder via een aquaduct de Allier. Vreemd om langs een kanaal te fietsen dat op 15 meter hoogte dwars over een rivier gaat.





We sliepen in de Nederlandse pelgrimsrefuge Nos Repos in Augy sur Aubois. Vrijwilligers komen hier steeds voor 2 weken wonen om het onderkomen te beheren. Voor 10 euro pp kun je op de slaapzaal slapen en er is van alles waar een pelgrim behoefte aan kan hebben: spullen om te koken, drank, informatie, enz.
Met Jan, een ervaren pelgrim en lid van het bestuur van het Vlaamse Genootschap van Santiago de Compostela, wisselden we ervaringen  uit over onze tochten. Hij beheerde, samen met zijn vrouw, op dit moment de pelgromsopvang. We konden ook onze dankbaarheid uitspreken over al dit soort vrijwilligerswerk dat ten dienste van ons gedaan wordt.




PS. Soms ontbreekt er een teken op de Franse woorden. We kunnen digitaal al veel, maar nog niet alles.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi meneer Van Zon,
Zo te lezen heeft u het erg naar uw zin en mist u ons niet ;) Hier gaat alles nog normaal, volgende week de pww ;(
Groetjes Lundi (b1r)