vrijdag 11 april 2008

Vitry le Francois

Vandaag is onze Lucas jarig. Hij wordt 19. Proficiat !!!!! Vanochtend belden we hem wakker vanuit onze hotelkamer in La Chaussee sur Marne.
Dit keer geen verslag van onze gezellige avonden, maar iets over het landschap en het lopen.
Na Reims kwamen we al snel in de wijnvelden rond de Montagne de Reims. Hier wordt de echte champagne gemaakt. We liepen door enkele wijndorpen en later door de bossen boven op de 'berg'. De vaart zat er goed in. Met wat hulp van de onder-burgermeester van Trepail kwamen we die nacht in een Gite Rural terecht. Een heel huis voor ons zelf. De eigenares bracht een pannetje soep om te helpen ons op te warmen.
De volgende dag was het koud en nat. In dit gure weer volgden wij de Gr 654, maar ook nu liep het moeizaam vanwege de natte klei. Binnen de kortste keren hadden we plateau-zolen van 5 cm modder. Het was rustig en we zagen veel reeën en in de heldere sloot gleed een snoek van 60 cm voorbij. (Er waren ook veel dieren zonder naamplaatje) Gelukkig kwamen we die middag langs het kanaal van de Marne. Daar was een verhard jaagpad dat we konden volgen tot Chalons en Champagne. Drijfnat vonden we een hotel in het centrum.
Gisteren en vandaag zijn we het kanaal langs de Marne blijven volgen met wat beter weer. We lopen in een vlak 'Hollands' rivierenlandschap. Vaak vlak langs de snel stromende Marne. We genieten van de bloemen, het uitbotten van de knoppen en de vogels. Vaak lopen we stukken in stilte; tijd om te mijmeren en aandachtsoefeningen te doen. Vandaag vooral geluisterd naar de geluiden van de natuur.
De teller staat nu op 440 km. Als we zo doorgaan zijn we rond het volgende weekend in Vezelay.
Vanavond slapen hier in Vitry le Francois in een klooster en morgen trekken we verder richting Brienne le Château.
Met veel plezier lezen we steeds jullie reacties.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Hanneke en Hans,

proficiat met jullie jarige zoon. Jullie wandelen wel in het mooiste jaargetij, dat is echt genieten. Groetjes, margo

Anoniem zei

Hoi hanneke,

Ook op Kwidam hangt jouw krantenartikel met foto en kwam ik achter je adres en nu zit ik regelmatig te lezen. Boeiend en inpirerend, misschien iets voor ons.
Succes en heel veel groeten,

Maaike Naber

lilian de beer zei

Chers Hanneke en Hans
Blij te horen dat alles goed gaat met jullie. Nu nog het weer, maar dat komt vanzelf ook goed.
Nog proficiat met de verjaardag van Lucas.Tot de volgende 'aflevering'! Lilian

Anoniem zei

De voeten zijn wel in orde...
Volgende nacht komen nog nederlanders bij ons slapen... op weg naar Santiago....
Marc en Elisabeth

Anoniem zei

Hallo Hans en Hanneke,
Door jullie verhalen krijg je BIJNA ook zin om een wandel reis te maken. Mis je ons al Hanneke? of nog helemaal niet?????
Groetjes Irene