woensdag 26 maart 2008

Rust in Namen

Om half negen zaten we al bij een dokterspost. De arts uitgelegd dat Hanneke soms bij pijn last heeft van ´tomber dans les pommes´ (flauwvallen). Hij verwijderde de compeed, raadpleegde een collega en keek ernstig. Er was een schimmelinfectie, dus geen compeed meer, maar betadine badjes en verder drooghouden. En zeker 2 dagen rusten.
In de jeugdherberg bleek dat er wel kaarten van ons bij de receptie lagen, maar het GR routeboekje was weg. Toen bij de reisboekwinkel de laatste exemplaren gisteren verkocht waren en de uitgever geen voorraad meer had, was er even paniek. Gelukkig lag er bij de Belgische Automobiel Club nog een exemplaar. Ik ben een autoclub nog nooit zo dankbaar geweest.
Vanmiddag de citadel bezocht. Vooral genoten van de prachtige oude bomen en het uitzicht.
Hanneke bleef de hele dag in de jeugdherberg en verstuurde talloze mailtjes.
Tegen de avond kwam Maria aan. Ze is vanuit Alkmaar op weg naar Santiago. Gezellig even onze ervaringen kunnen uitwisselen. Je kunt haar volgen op
www.maria.lutjebroeker.nl
Donderdag samen naar Namen om wat boodschappen te doen en de stad te bekijken. Waterig koud.
Hanneke wil ook op vrijdag nog een extra rustdag om de genezing alle kans te geven. Ze schreef een stukje voor het parochieblad van De Bron en beantwoordde veel mailtje. Het is goed om te merken dat zoveel mensen met ons meelopen/leven. Het verbaast ons al vanaf ons vertrek dat jullie steun letterlijk voelbaar is, ook al wordt de afstand met elke stap wat groter.
Hans gaat met de bus naar Eghezee en loopt via de Ravel 20 km naar de jeugdherberg in Namen. Ondertussen ook de route en overnachtingen voor de komende 3 dagen vastgelegd. In een kasteel in Anhee; bij een boer de koeienstal in Soulme en en in een hotelletje in Olloy sur Viron. Als alles volgens plan gaat gaan we dinsdag 1 april de gens met Frankrijk over.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Hanneke en Hans, nu dan de derde poging om een berichtje voor jullie achter te laten. de vorige twee berichtjes zijn om een of andere reden niet geplaatst. Wat een pech voor jullie, met zo'n blessure! Ik hoop dat de genezing voorspoedig verloopt en dat jullie je pelgrimstocht weer kunt hervatten. Houdt de moed erin! Wat toevallig dat Maria Konijn bij jullie is aangekomen, vanmiddag stuurde ik ook haar een bemoedigend berichtje. Beterschap en ook voor Hans, sterkte en de groeten aan Maria. Aanstaande zondag vertrekken Haarrie en ik en we volgen vanaf Averbode dezelfde route.Frans de Graaf.

Anoniem zei

Hoi Hanneke en Hans

Hoe kan het toch, zoveel loopervaring en dan een blaar lopen. Hopelijk is na de twee dagen rust en verzorging, je teen weer beter en kunnen jullie met frisse moed er weer tegenaan.

Juf Hanneke, word maar gauw weer beter want het is nog ver naar Santiago (eigen woorden van Joris)

Groetjes van René, Annette, Joris en Maarten

Anoniem zei

Hoi Hanneke en Hans,

hoop dat de rust genoeg helpt om je voet te laten genezen. Gisteren bij het begin van de SOM vergadering heeft Jan je mailtje voorgelezen, dus we volgen jullie met zijn allen. Sterkte en groetjes, Margo

Anoniem zei

heej mr. van zon ;P
ik dacht ik zal even op je blog kijken, aangezien we die in de les hadden doorgekregen. de berichtjes zijn leuk om te lezen, wel jammer voor uw vrouw dat ze nu last van haar voet heeft, wens dr maar beterschap. veel succes met jullie tocht naar santiago de compostela!

groetjes linda

Anoniem zei

livu juf hanneke

groetjus Mats

"mama, nou moet jij het verder doen. Zeg maar dat ik het niet leuk vindt dat de juf later aankomt in Spanje". Bij deze dus.

Nou Hanneke en Hans, hopelijk doet de rust jullie, maar vooral je voeten, goed. Hou jullie taai, zorg goed voor jezelf en elkaar. Want je loopt niet alleen met je voeten, maar ook met je hoofd. Hou de moed erin!!! Zet 'm op, als het goed is, is de volgende landsgrens alweer bijna in zicht!

vele groeten van ons, maar vooral van Mats (en Ties)

Anoniem zei

Hallo Hans,

Vervelend dat jullie meteen al tegenslag hebben (de teen van Hanneke). Op school heeft men al medelijden met jullie vanwege het weer! Ik zal jullie weblog blijven volgen en wens jullie een geweldige reis.

Groetjes,
Sandra Bekkers (Maaslandcollege)