dinsdag 25 maart 2008

Door de sneeuw naar Eghezee

Ook vanochtend werden we wakker met een laag sneeuw op het grote dakraam van onze prachtige kamer bij Greet in Meldert (Hoegaarde). Toen we er gisteravond om 17.30 uur aankwamen waren we uitgeput. Het ging goed tot het laatste dorp voor Meldert. We liepen er verkeerd en toen we op de goede weg kwamen, kregen we de zoveelste sneeuwstorm van die dag over ons heen.
Hanneke begon steeds meer last te krijgen van haar voet. Ze had al 2 pijnstillers genomen. Strompelend kwamen ze bij Greet aan. Maar gastvrijheid geneest alle wonden. Lieve woorden, warme thee, een prachtige kamer. Greet bood Hanneke ook nog een stoelmassage aan. Geen wonder dat we prima sliepen.
Greet was in de zomer nog in Moergestel geweest met haar parochie. De heilige Ermelindis die in Meldert begraven ligt, wordt ook in Moergestel vereerd. Deze zomer was daar voor het eerste weer een processie voor deze heilige vrouw uit de 7e eeuw.
Toen we vertrokken lag er overal een flinke laag sneeuw. Het was prachtig; zeker het eerste half uur toen de zon nog scheen. Daarna een flinke sneeuwstorm.
We hebben er niet echt last van. Genieten van de felheid van de storm in het open land net over de taalgrens. We genieten ook van onze moed om hier zo opgewekt te kunnen lopen. We genieten van de kleine bloempjes die toch hun kopje door de sneeuw blijven steken.
Na anderhalf uur bereiken we de Ravel 2, een fietspad op een oude spoorlijn naar Namen. Namen is nog zeker 40 km en dat gaan we dus vandaag niet halen. Het plan is om in Eghezee de bus naar Namen te nemen en dan de volgende dag de rest te doen.
We hebben geen goede kaart van het gebied bij ons. Dat is niet nodig, want het fietspad wijst de weg. Toch willen we inschatten hoever Eghezee is. In het café in Joidogne lopen de schattingen uit een van 10 tot 25 km. Maar mensen die om 12.00 uur al aan de bar zitten te drinken, zijn geen goede bron. Daarom vragen we het even later onderweg nog eens aan wat sportievere figuren. Een jongen op een mountainbike zegt dat het zeker 15 km is; 300 meter verder schat een man met hond dat het nog maar 5 km is.
Rond 16.30 uur zijn we in Eghezee.
Hanneke heeft ook vandaag veel last gehad van de blaren op haar teen. Daarom besluiten we om morgen niet het tweede deel van de Ravel te doen, maar een rustdag te nemen en een arts naar de tenen te laten kijken.
In de jeugdherberg blijkt ook dat de post die we vooruit gestuurd hebben nog niet is aangekomen. Hopelijk morgen, want zonder GR routeboek richting Vezelay kunnen we niet op pad.



4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Hanneke en Hans, er is waarschijnlijk iets mis gegaan met de reaktie van mij op jullie log afgelopen maandag. Daarom een nieuwe poging. Ik volg jullie natuurlijk met meer dan gewone belangstelling, a.s. zondag vertrekken Harrie en ik. Onze weg loopt vanaf Averbode dezelfde route, misschien komen we elkaar onderweg nog tegen. Hanneke veel sterkte en voor jullie beiden een voorspoedige voortzetting van de pelgrimstocht.

Anoniem zei

Ik had niet verwacht dat jullie vaak zouden schrijven. Het is leuk om te lezen hoe het jullie vergaat. Het warme afscheid, maar ook al de eerste beproeving. Hou vol! Ultreia!

Hannie

Anoniem zei

Hoi Hanneke en Hans,

Erg leuk jullie verslagen te leze, wij hebben veel bewondering voor jullie! Geniet ervan en we blijven lezen! Groetjes Sam, Jop en Sep Veenhof (en de papa en mama).
NB Leuk Hanneke, Sep komt volgend jaar in jouw klas!

Anoniem zei

Beste Hanneke,

Ik ben een vriendin van JP en Elly en we zijn met 4 dames aan het voorbereiden om volhend jaar een tocht van 4 weken naar St. d.C. te lopen vandaar dat ik op jullie site ben gekomen. Wij zijn fanatieke wandelaars en ik lees dat je steeds met compeed bezig bent. We hebben vorig jaar de
4-daagse van Nijmegen gelopen en compeed is volgens elke EHBO-post de pest voor je voeten. Goed aftapen werkt veel en veel beter en geneest sneller. Misschien heb je er wat aan.
Veel succes verder en vooral ook veel plezier.
vr.gr.
Jeannette(van Rik Brabers).