zaterdag 22 maart 2008

Brabants dagblad

in het Brabants dagblad van 21 maart 2008 stond ook een stukje over het grote verterk uit riel.





hieronder is het stukje te lezen:



RIEL - Gisteren is Hanneke van Zon met haar echtgenoot Hans te voet vertrokken naar het Spaanse Santiago de Compostela.

Voor de uitdaging en het goede doel.

De 54-jarige Hanneke van Zon is samen met haar één jaar oudere echtgenoot Hans vertrokken voor deze 2400 kilometer lange voettocht, die naar verwachting honderd dagen zal duren. De tocht is begonnen in de Tilburgse Da Costastraat, waar het echtpaar woont. De eerste tussenstop was basisschool De Vonder in Riel, waar Hanneke al jaren werkzaam is in de kleutergroepen. De hele school, met voorop haar groep 1 vergezelde haar dan ook enkele kilometers.

"Wij wandelen en fietsen graag", vertelt Hanneke enthousiast. "We hebben al vaker langere tochten gelopen", vult Hans haar aan.

"We wilden een keer een grote tocht lopen en omdat we elkaar dit jaar veertig jaar kennen, hebben we besloten om het nu te doen", aldus Hanneke, die de laatste jaren vrije dagen opspaarde om deze tocht te kunnen realiseren.

Ook een goed doel hebben beiden voor ogen, de stichting 'Van hand tot hand'. Het geld van een flessenactie en sponsorgeld voor de prestatie zal aangewend worden om een schoolbibliotheek in Sri Lanka aan te vullen.

Na te zijn toegesproken door directeur Jan Smits van De Vonder werd het echtpaar Van Zon met een speciaal voor hen gemaakt lied, 'It's a long way to Santiago', uitgezongen.

"Het is wel spannend, de eerste keer zo lang alleen thuis met mijn zus", zegt zoon Lucas. Om daar grappend aan toe te voegen: "Mijn ouders lopen weg van huis."

Isabel de Groot uit Hannekes klas vindt het maar niks dat hun juf zo lang weggaat en Jochem van der Heijden vindt het spannend, maar hij zal de juf wel missen. En onder een haag van Vonder-kinderen verdwijnen Hanneke en Hans richting Baarle-Nassau, waar hun eerste overnachting zal zijn. 15 juli hoopt het paar terug te zijn vanuit de Spaanse bedevaartsplaats.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

lieve juf Hanneke en Hans,
Ik wens dat jullie beter weer krijgen, een lekker zonnetje en een hele prettige dag !

van Babet Bastiaansen

Anoniem zei

Heej meneer van Zon;)!

Hoe is het? Lukt het een beetje? Hoeveel kilometer heb je al gelopen en ga je het wel volhouden?

Veel succes nog!

Groetjes Jack van de Coolwijk